reszletes

Karcagi Nagykun Vadásztársaság

Karcagi Nagykun VadásztársaságKöszöntjük Önt, a karcagi Nagykun Vadásztársaság nevében! A karcagi Nagykun Vadásztársaság 1874-ben alakult. A társaság 26190 ha-os vadászterületet bérel, mely tipikus alföldi apróvadas jellegű. Évente 55-60 Őzbak, 600 Mezei nyúl, 1500 Fácán, 1000 Tőkés réce, 200 Vetési lúd és Nagy lilik, 900 Balkáni gerle vendégeink terítéke. 1998-ban és 2000-ben nálunk elejtett Őzbak lett az évi ranglista első helyezettje. Tőkés récét természetes vizes élőhelyeinken, rizstelepeinken vadászhatják vendégeink. Fácánra, Mezei nyúlra kereső és hajtóvadászatainkon van lehetőség, akár nagyterítékűre is. A kellemes napközbeni időtöltést követően kandallótűz mellett fogyasztható el a nagykunsági konyhát dicsérő vacsora, tíz főnek kényelmes, kulturált szállást biztosító vadászházunkban. A társaság saját lőtérrel rendelkezik, így a sörétlövés gyakorlásásra is van lehetőség. Lőterünkön skeetversenyek lebonyolítása is történik.

Kapcsolattartó: Domján Sándor
Telefon: +36-20-429-9756
Megye: Jász-Nagykun-Szolnok megye
IRSZ: 5300
Település: Karcag
Utca, hsz.: Kunhegyesi út 6.
E-mail: nagykun@vadasztarsasag.t-online.hu
Weboldal: http://www.nagykunvt.hu
karcagi-nagykun-vadasztarsasag.jpgkarcagi-nagykun-vadasztarsasag-ozvadaszat.jpgkarcagi-nagykun-vadasztarsasag-vadaszok.jpg
Vadállomány, és árlista:
 
A vadásztársaság bővebb leírása:

Vadászvendégeink és kísérőik megismerhetik a Nagykunság történetét, kirándulást tehetnek a Hortobágyi Nemzeti Parkba, mely az Ágotai hídnál határos területünkkel. Az Alföld és a Hortobágy csodálatos élővilága természetes valóságában tekinthető meg a Kecskeri Pusztán és a Kecskeri víztározónál, melyek természetvédelmi oltalom alatt állnak. Csupán 35 km-re található a Tisza-tó. A termál és gyógyvizek szerelmesei vadászházunk 8 km-es körzetében két termálstrandon is felfrissülhetnek. Reméljük, hogy hasznos információk kerülnek majd az oldalra, mellyel segítjük Önöket, vadászataik kiválasztásában.

A vadásztársaságunk a területén élő stabil állománnyal rendelkező vadfajokra rendez vadászatokat. Országosan kiemelkedő Őzes, Mezei nyulas, Fácános Vízivadas, Vadlibás, és Gerlés terület, melynek jelentős a vonuló vízivad állománya. A nagyvad fajok közül kizárólag az Őz rendelkezik a vadásztatáshoz megfelelő méretű állománnyal, melynek vadászata felejthetetlen élményt nyújt vedégeink számára. További információk az Őz menüpont alatt találhatóak: a vadászati lehetőségekről, az állomány minőségéről, méretéről, vadászait idejéről, valamint a terítékekről. A vadászatok alkalmával lehetőség van lovas fogat igénylésére, vagy télen lovas szán használatára. A vadásztatásban szerepet kapó apróvad fajok - az Őzhöz hasonlóan- saját aloldallal rendelkeznek, a pontosabb tájékoztatás érdekében. A terület apró vadas jellegéből adódóan, szép terítékkel kecsegtet ezek vadászata. A fácán és nyúl esetében nagyterítékű vadászatra is sor kerülhet. A sűrű állománynak köszönhetően gyönyörű vadásznapokat tölthetünk vadászatukkal. Kisebb fogoly és túzok csapat(ok) is található(ak) a területen, melyek jelenlétükkel színesítik vadfaunánkat.

Skeet lövészet Vadásztársaságunk saját tulajdonú Skeetlőtérrel rendelkezik. A pályán lehetőség van teljes Vadász-skeet gyakorlására (Trapp; Skeet; Toronykakas, Nyúl). A pályán folyamatosan megrendezésre kerülő megyei versenyek mindig nagy érdeklődésnek örvendenek. Igény szerint természetesen lehetőséget biztosítunk Kedves Vendégeink számára a vadászatot megelőző gyakorlásra. Képek a lőtérről Természetfotózás A területünkön jelentős nagyságú vizes élőhelyek találhatóak, melyek egy része a nagyfokú fajgazdagság miatt természetvédelmi oltalom alatt áll. A vadászterületünk keleti oldalán határos a Hortobágyi Nemzeti Parkkal is. A vonulási és költési időben különösen magas a terület madár létszáma. Költési idoben elsősorban a nagykiterjedésű rizstelepeken van lehetőség a madarak megfigyelésére. A területen lehetőség van túzok csapatok fotózására is. Nem ritka látvány a Daru és más különleges faj sem. Vonulási időben feledhetetlen élményt nyújtanak a több ezres vadkacsa és vadliba csapatok, melyek a Kecskeri víztározón gyakran éjszakáznak bent ilyen létszámmal, és rendkívüli fajgazdagsággal. Ezért a vadászati programjaink mellett természetfotózási lehetőséget is tudunk vendégeink számára biztosítani, mely szintén feledhetetlen élményeket nyújt. A vadásztársaságnál igánybevehető egyéb szolgáltatások: Szállás teljes ellátással, tolmácsolás, trófeabírálat és reptéri transzfer. A környékünkön igénybe vehető egyéb szolgáltatások: Lovaglás, sétakocsizás; télen lovas szán, ismerkedés hagyományos mesterségekkel / fazekasság /, termál és gyógyturizmus valamint hagyományos disznótoron való részvétel aktívan vagy passzívan. Természetesen Kedves Vendégeink minden speciális kérését is megpróbáljuk kielégíteni, ha ez nem szerepelne ebben a felsorolásban!

Tel: + 36-59/311-618 - Vadászház, Fax: +36-59/313-488, E-mail küldés esetén kérjük a "Tárgy"-nál az érdeklődés szerinti vadászati mód feltüntetését: pl: Őzbak vadászat, Vízivad vadászat , mert csak az ilyen formájú leveleket tudjuk fogadni.


A vadásztársaság szállásinformációi:

Az Agrár Marketing Centrum által II. osztályba sorolt Vadászházzal rendelkezik vadásztársaságunk. 5 szoba, 11 férőhellyel áll Kedves Vendégeink rendelkezésére, két szinten. Fürdőszobák szintenként találhatóak, fürdokáddal felszerelve. A vadászházban konyha és hozzá tartozó étkezo is található a 2 közös társalgó mellett. Mindezeken túl kültéri főzésre is van lehetőség a Vadászház - közel 1,5 hektáros- parkosított udvarán. A vadászgyuléseknek, és egyáb rendezvényeknek az 50 fős konferenciateremünk ad otthon. Télen cserépkályhával is tudjuk fűteni a helyiséget, míg a nyári melegben klíma berendezés gondoskodik a kellemes hőmérsékletrol.
Szolgáltatásaink címszavakban:
Hungarian Hunting, Vadászat Magyarországon, Vadász területek, Vadásztársaságok adatbázisa, Vadfajok, Vadászati idények, Magyarország, Hungary, Gímszarvas, Dámszarvas, Őz, Muflon, Vaddisznó, Szikaszarvas, Dybowski szika, Zerge, Mezei Nyúl, Üregi Nyúl, Fácán, Fogoly, Vetési lúd, Nagylilik, Tőkés réce, Csörgő réce, Kerceréce, Szárcsa, Erdei szalonka, Balkáni Gerle, Örvös galamb, Házi görény, Nyest, Borz, Róka, Aranysakál, Pézsmapocok, Nyestkutya, Mosómedve, Dolmányos varjú, Szarka, Szajkó Vadászat , vadásztársaságok

Copyright 2014 www.hungarianhunting.hu